NRK Meny

Friterte muslinger

Slik gjør du

Kyllingkraft

Rens kyllingen og fjern synlig fett.
Skjær kyllingen i biter og legg i en gryte med alle de andre ingrediensene.
Kok opp, sett ned varmen og la det putre mens du hele tiden passer på å ta vekk skum fra overflaten.

Skru ned varmen til overflaten på kraften knapt rører seg og la det koke i 2 timer, mens du fortsetter å fjerne skum.

Sil gjennom en fille med finmasket stoff.
Kan stå i kjøleskap i opp til tre dager, og i fryser opp til tre måneder.

Muslingene

Rens muslingene.
Legg dem i en wok med 3 dl kaldt vann. Sett på høy varme med lokk, og damp til skjellene åpner seg. Ta ut de som åpner seg og legg i en bolle. De som ikke åpner seg kan du kaste.

Dypp vermicelli i kokende vann i 3 minutter, eller til de er myke.
Renn av og sett til siden.

Ta bort frø fra den spanske pepperen. Kutt i biter på 1,5 cm. Kutt så hver bit i små firkanter.

Varm opp peanøttolje i en wok og stek vårløk, ingefær, chili, svarte bønner og spansk pepper i 3 minutter.
Tilsett muslinger og vermicelli og stek i ytterligere 2 minutter.
Hell Shao Hsing vin langs sidene på woken.
Rør så inn sukker, østersaus, sesamolje, og kyllingkraft.
Kok i 3 minutter.

Til slutt tilsetter du eddik, koriander og serverer umiddelbart.

Kilde: Kylie Kwong