Laster innhold, vennligst vent..
Knutekålråkost med friterte løk- og spisskummenknytter

Råkost med knutekål med ost og salatblader og friterte knytter med løkfyll på toppen.

Foto: Fra TV-serien Tinas julekjøkken / TV4

Friterte løk- og spisskummenknytter med råkostsalat

En frisk og enkel forrett med råkost av knutekål og sellerirot og friterte knytter med mye smak av spisskummen.

Slik gjør du

Løk- og spisskummenknytter
Skjær løk og hvitløk i tynne skiver. Fres dem med en klatt smør sammen med spisskummen. La det steke på svak varme til det er mykt. Ha løken i en skål og la den avkjøles en stund.

Bland cottage cheese, salt og pepper inn i det avkjølte fyllet.

Legg et wonton-ark på skjærebrettet. Pensle raskt med eggeplomme. Legg på et ark til. Legg en klatt av fyllet i midten og brett over så det blir en trekant. Pensle med eggeplomme og trykk sammen kantene.

Vent med å fritere knyttene til gjestene kommer.

Varm opp oljen i stekepannen. Ha i en brødbit for å sjekke temperaturen, oljen skal boble og brødet bli gyllenbrunt.

Friter knyttene til de blir gyllenbrune. Legg dem på kjøkkenpapir.

Knutekålsalat
Skjær knutekålet og selleriroten i tynne, tynne skiver. Legg dem i en pose.

Hell olje, sitronsaft, revet sitronskall, lønnesirup og sesamfrø i posen. Klem posens innhold med hendene, massér smakene inn i rotfruktene. La det ligge i romtemperatur i minst 30 minutter. Jo lenger, dess bedre.

Smuldre opp osten og strø over råkosten, og topp med litt spinatblader rett før servering.

Kilde: Tina Nordström i TV-serien Tinas julekjøkken/TV4