NRK Meny
Video Rusa Cheung Mui Kvalvågnæs lager friterte bananer

Ingrid Espelid Hovig følger med mens Rusa Cheung Mui Kvalvågnæs lager friterte bananer.

Friterte bananer

Stekte bananer er en vanlig dessert på kinarestauraner i Norge. Og vi har iskrem ved siden av. Det er ikke vanlig i Kina, for kinesere spiser vanligvis ikke melkemat.

Slik gjør du

Bland hvetemel, bakepulver og sukker. Tilsett vann og olje. Ha i potetmel og rør godt sammen. La frityrrøren stå i en halv time og svelle.

Varm opp oljen til 180 °C i en egnet gryte eller frityrkoker.

Skjær bananene i biter. Dypp dem i frityrrøren før de has i frityrgryten. Stek til bananene er gyllenbrune. De friterte bananene legges til side, så de kan renne av seg.

Serveres med litt sirup over de friterte bananene og et par kuler iskrem ved siden av.

Kilde: Rusa Cheung Mui Kvalvågnæs i Fjernsynskjøkkenet 1984