Laster innhold, vennligst vent..
Fritert rosenkål

Du trenger ikke mange ingredienser, mener Paul Svensson. Lag heller mange varianter av det du velger som hovedingrediens. Her har han laget fritert rosenkål med rosenkåldipp.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Fritert rosenkål med krydderstekt svinekotelett

La deg overraske ved å bytte ut pommes frites med fritert rosenkål. Den blir sprø og gyllen, og framstår som en delikatesse som lages på et blunk.

Slik gjør du

Lag to små snitt i bunnen av stammen, tenk at du skal sette et lite kryss i stammen. Det åpner opp for varmen, slik at den kan ta seg inn i hele rosenkålen.

Varm opp oljen til 180 grader og friter blomkålen i cirka to minutter til fargen blir gyllen.

Legg rosenkålen på et papir og salte. Server gjerne med krydderstekt grisekotelett og rosenkåldipp.

Krydderstekt svinekotelett

En enkel grisekotelett blir så mye bedre om du lager din egen krydderblanding, som du vender koteletten i innen du steker den.

Knus krydderet i en morter.

Salt kotelettene før du vender dem i krydderblandingen.

Stek i olje og smør i cirka to minutter på hver side til du oppnår en fin farge.

Ferdigstill kjøttet i ovnen på 150 grader i cirka åtte til ti minutter.

Rosenkåldipp

Kok rosenkålen i tre minutter.

Legg den over i iskaldt vann.

Kjøl oljen.

Miks sammen rosenkålen, spinat og tomat i båt i en blender. Press ut ingefærjuicen fra den revne ingefæren.

Tilsett 1,5-2 desiliter iskald olje under miksingen, avhengig av ønsket konsistens.

Smak til med salt og pepper.

Tips

  • Ta vare på frityroljen. Når den har kjølnet kan du sile den tilbake i flasken. Oljen kan gjenbrukes tre til fire ganger.
  • Rosenkåldippen passer utmerket til dampede grønnsaker, eller en lett bit av kjøtt.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE