Laster innhold, vennligst vent..
Fritert geitost med syltede pærer og hasselnøtter
Foto: FRA TV-SERIEN MUNTER MAT (SPISE MED PRICE) / DR

Fritert geitost med syltede pærer og hasselnøtter

Fritert ost med pærer og et dryss av fine hasselnøttskiver.

Slik gjør du

Pisk eggene, vend osten i egg, deretter i mel, så tilbake inn i egget og til slutt i de fine brødsmulene. Dekk hele osten med panering og sett dem kaldt.

Skrell pærene og kok dem enten i sukkerlake med 1/3 sukker og 2/3 vann, eller i en rest søt vin, eller en blanding av vann og søt vin. Legg en kanelstang og litt stjerneanis i gryten. Kok pærene til de er møre og slå av varmen.

La dem stå og trekke i laken til den blir kald. Ta dem ut, del dem i to og skrap forsiktig ut kjernehuset med en teskje. Skjær dem så i tynne skiver fra topp mot bunn, men slik at de ikke blir kuttet hele veien opp. Deretter kan du sette dem på tallerkenen, og spre dem ut til en vifte.

Legg hasselnøttene i vann og la dem trekke i et par timer. Da blir de nesten som ferske hasselnøtter og kan lett skives på et jern.

Friter ostene til paneringen er fint brun. Ta dem ut og sett dem på et fettabsorberende papir et øyeblikk. Serveres med pærer, som får et dryss med fine skiver av hasselnøtt.

Tips

Beregn gjerne en hel liten geitost per person. Brødrene Price forsøkte i programmet å steke en litt større ost, som ville være egnet for to personer. Men det er ikke fullt så bra fordi en større ost ikke smelter helt på samme måte.

Kilde: JAMES OG ADAM PRICE I TV-SERIEN MUNTER MAT (SPISE MED PRICE) / DR