Fritelle di ricotta
Foto: Fra TV-serien «Solens mat» / SVT

Fritelle di ricotta

Friterte ricottamunker blir den norske oversettelsen på oppskriften fra «Solens mat». Ricotta er ferskost laget på myse fra sauemelk.

Slik gjør du

Bland sammen ricotta og sukker i en bolle. Tilsett eggene ett om gangen, rør sammen. Hell i hvetemel og rør til en jevn blanding. Rør inn likør. Ha i melken litt om gangen. Mengden melk avhenger av størrelsen på eggene og melsorten. Rør i gjær, oppløst i litt lunkent vann. La deigen heve i omtrent en time.

Varm oljen, enten i frityrkokeren eller stekepanne. Legg i spiseskje av røren. Stek 6-8 om gangen til de får en gyllen farge. Ta opp munkene med en fiskeøse og la dem renne av på kjøkkenpapir. Dryss melis over.

Tips

Flere oppskrifter fra Solens mat

Kilde: «Solens mat»