Friske bringebær i sabayonnesaus med cava

Sausen får en omgang med skibrenneren på toppen. Det er ikke nødvendig å fylle på med all sausen. Server det som ble til overs ved siden av.

Foto: Fra tv-serien Det søte sommerliv / DR

Friske bringebær i sabayonnesaus med cava

Bringebær er herlige bær i denne desserten med sprudlende cava og søt saus. Mette Blomsterberg lager sabayonnesausen i vannbad, da er hun sikker på at den ikke blir for varm for fort.

Slik gjør du

Friske bringebær legges pent i fire, ikke altfor store, fine dype tallerkener. Likt i hver tallerken.

Sabayonnesaus

Eggeplommer, melis og cava blandes og piskes i en stor skål over nesten kokende vannbad. Piskes til sabayonnen er legert (70 °C, ikke varmere) og er luftig, lett og fyldig.

La den ferdig legerte sabayonnen stå i skålen i fem minutter før den helles over de friske bærene.

Karamelliser en anelse med en skibrenner og server straks.

Kilde: Mette Blomsterberg i tv-serien Det søte sommerliv/DR