NRK Meny
Rødspette

Rødspetten er dampet i eplejuice. Grønnsakene er kokt i eplejuice. Og sausen er laget på kokekraften.

Foto: Fra TV-serien Førkveld / NRK

Frisk og sprek rødspette

Eplejuice lager smak til både fisk og grønnsaker i denne lette og sunne middagen fra Hanne Frosta i Førkveld.

Slik gjør du

Rødspetten dampes/posjeres i eplejuce og rabarbrasaft (evt. sitronsaft) og litt salt. Spar på kokevannet.

Grønnsakene skrelles og deles i like store biter. Kokes i eplejuice med litt salt, kan godt være litt motstand i.

Tynn sjysaus
Kokevannet tilsettes 1 ts ramsløkpuré, evt. litt finhakket basilikum (eller andre urter du liker). Ha også i finhakket purreløk. En god spiseskje smør kan, om ønskelig, vispes inn i sausen.

Tips

Se Hanne Frosta lage rødspette i Førkveld .

Se også: Oppskriftene fra Hanne Frosta

Kilde: Hanne Frosta i Førkveld