NRK Meny

Frikadeller i sterk tomatsaus med fruktcouscous

Niklas' frikadeller har en smak av Afrika. Han serverer dem med couscous med tørkede aprikoser og rosiner. Dessuten bruker han harissa og spisskummen som setter smak.

Slik gjør du

Finhakk løken. Bland løk, familiedeig, egg, spisskummen, salt og pepper. Trill passe store kjøttboller og legg dem i en kald stekepanne.

Hell over hakkede og passerte tomater, sennep og balsamicoeddik og la det koke ved svak varme. Vent med å røre til det har gått 5-6 minutter. La det koke tilsammen i ca. 20 minutter.

Kok couscous etter anvisningen på pakken. Bland den kokte couscousen med tørkede frukter og rosiner. Drypp over olivenolje og rør inn hakket persille.

Tips

Flere oppskrifter: Niklas' mat

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat/SVT