NRK Meny
Fried chicken

Tilbehør til fried chicken er råstekte poteter og selvfølgelig coleslaw.

Foto: DR

Fried chicken

Kyllingen marineres med kjernemelk og tabasco før de vendes i krydder og nesten friteres i olje. Oppskriften på fried chicken, eller stekt kyllilng, får du fra TV-serien Munter mat.

Slik gjør du

Kyllingene deles i 10 stykker hver: brystene delt i to, lårene delt i to og vinger. (Skroget kokes til fond som kan brukes en annen dag.)

Stykkene marineres et par timer i kjernemelk blandet med en stor spiseskje Tabasco.

Mel og krydder blandes. La kyllingstykkene dryppe av seg og vend dem i krydderblandingen.

Så tar du din største stekepanne og har i rikelig med nøytral olje. Her er det viktig å ikke være for gjerrig, for kyllingbitene skal nesten friteres.

Rist av det overflødige melet. Når oljen er god og varm legges kyllingstykkene i. Stykkene stekes til de er gylne og sprø. La dem dryppe av på et kjøkkenpapir. Start med lårene, de tar litt lenger enn resten, men sørg selvfølgelig for at alt blir gjennomstekt. I disse tider med salmonella, er det ingen grunn til å ta sjanser.

Tips

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 2

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR