Fragula med skjell

Nigella Lawson bruker hjerteskjell i denne retten.

Foto: BBC

Fregula, en variant av couscous fra Sardinia

Fregula, som egentlig er en pasta-variant, bli gjerne omtalt som couscous fra Sardinia. Her blir den servert med små skjell sammen med hvitløk og chili.

Slik gjør du

Skyll skjellene i en stor bolle med kaldt vann. Kast dem som ikke lukker seg eller er knust.

Bruk en stor kasserolle med lokk og varm opp oljen. Tilsett alt sjalottløken og la det surre i et minutt. Rasp hvitløken og ha den oppi sammen med chiliflakene. Surr det hele litt videre, men pass på at ikke hvitløken blir brun. Rør inn tomatpuréen og tilsett kyllingkraft og vermut. La det koke opp.

Ha fregulaen oppi kraften, den skal være helt dekket, og la det putre i 10–12 minutter. Sjekk at fregulaen er nesten ferdig og tilsett skjellene. Ha lokket over og la det koke i 3 minutter på god varme. Ta av lokket og sjekk at alle skjellene har åpnet seg. De som ikke er åpne, må kastes.

Dryss over hakket persille og bland alt godt. Spar litt persille til pynt når du serverer.

Tips

Fregula kan være vanskelig å få tak i, men finnes i velassorterte butikker som har godt utvalg i italiensk mat. Den kan erstattes med risoni eller couscous av den grove sorten fra Israel eller Midtøsten.

Kilde: Nigella Lawson i TV-serien «Nigellas italienske fristelser»/BBC