Slik gjør du
Sitronfromasj
Ha sitronsaft, finrevet sitronskall, nesten all melisen og eggeplommer i en bolle. Sett det hele over vannbad, og varm det opp mens du pisker kontinuerlig. Massen skal tykne.
Ta bollen bort fra vannbadet. Løs opp gelatin i litt varmt vann, og bland det sammen med den avkjølte eggemassen. Avkjøl.
Pisk eggehvitene, og ha i resten av melisen. Pisk fløten, og bland både eggehviter og krem sammen med eggemassen.
La fromasjen stå i kjøleskapet, gjerne i et døgn. Når du serverer, strør du over litt syltet sitronskall.
Syltet sitronskall
Skrell lange strimler av sitronskallet uten at det hvite blir med. Kok opp sukker og litt vann, og legg sitronstrimlene oppi kjelen. De skal kokes forsiktig i sukkerlaken til de er karamelliserte. Når de er ferdige, kan du gjerne kutte dem i små strimler.
Tips
Fromasjen kan serveres i porsjonsglass, eller formes til små egg. Et par blader sitronmelisse er flott pynt.
Kilde: Brødrene Price i tv-serien Munter mat - på tur/DR