NRK Meny
Julekonfekt

Fransk hvit nougat med pistasjnøtter har en selvfølgelig plass blant Lise Finckenhagens julekonfekt.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Fransk nougat med pistasj

Lise Finckenhagen lager julekonfekt i Nitimen. Fransk nougat med pistasj-oppskriften gir 35 biter.

Slik gjør du

Bland sukker, glukose og honning i en tykkbunnet kasserolle. Kok opp og la massen koke til 140 grader, bruk et steketermometer.

Visp eggehvitene til hvitt skum i en kjøkkenmaskin. La maskinen gå på lav hastighet og tilsett den varme sukkermassen i en tynn stråle (unngå å treffe vispen). Øk hastigheten og pisk massen i ca 10 minutter til den blir lysere og får en noe luftig konsistens. Rør forsiktig inn nøttene, de skal bli jevnt fordelt i massen.

Dryss et ark bakepapir med melis. Bre nougat-massen utover arket. Dryss over melis, legg på et ark bakepapir og trykk eller kjevl den ut til ca 1 ½ cm tykk. Avkjøl og skjær nougaten i passende biter.

Smør kniven med litt olje når du skal skjære opp nougaten så slipper du at den fester seg til kniven.

Oppbevares i romtemperatur.

Tips

Se også: Flere oppskrifter fra Nitimen

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen