NRK Meny
Fransk nougat

Fransk nougat med ristede pistasjnøtter og mandler.

Foto: Fra TV-serien Det søte liv / DR

Fransk nougat

Konditor Mette Blomsterberg har oppskriften på søtsaker som du lager selv. Denne gangen handler det om fransk nougat med mandler og pistasjnøtter.

Slik gjør du

Skåld mandlene. Rist mandlene og pistasjnøttene i ovnen ved 150 grader i cirka fem minutter. Mandler og nøtter avkjøles helt.

Kok opp sukker, vann og glukose i en gryte. Ha kaldt vann i en skål, og vask grytens innside med en ren pensel som er dyppet i det kalde vannet. Dette gjøres for å unngå at sukkeret krystalliserer. Hvis sukkeret krystalliserer vil det ødelegge karamellen. Det vaskes fem til seks ganger mens karamellen varmes opp. Kok karamellen til den er 140 grader. Bruk termometer. Tilsett honningen, og kok videre til karamellen akkurat nå 148 grader.

Pisk eggehvitene til en lett marengs i en miksmaster. Hell den varme sukkerlaken i marengsen, litt om gangen, mens det piskes. Fortsett med å piske til massen blir lunken.

Hell den seige massen ut på en bakematte og elt de ristede nøttene inn i massen. Ha massen over i en form på cirka 18 x 18 centimeter. Formen må ha bakepapir både i bunnen og på sidene.

Sett den franske nougaten til avkjøling i romtemperatur, gjerne til neste dag. Dra av bakepapiret og dryss med melis. Skjær nougaten i biter med en skarp kniv.

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Det søte liv/DR