NRK Meny

Fransk løksuppe med osteskum

Suppe brukes ofte som reserveløsning på middagsbordet. Denne fortjener tvert imot å være midtpunktet på spisebordet.

Slik gjør du

Fres løken i litt olje sammen med finhakket hvitløk. Hell på kraften. La det koke i cirka 15 minutter. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt sukker.

Blir suppen for søt, eller litt smakløs, kan den tilsettes litt finhakket chili. Smak til med litt salt, pepper og eventuelt sukker.

For å få osteskum, blander du fløte, melk og kraft og lar det koke opp. Osten smeltes i, og alt smakes til med salt og pepper.

Etterpå siles og helles det hele på en syfon (skummer). Skum ostekraften over den varme suppen. Osteskraften kan også helles varmt i en plastbeholder med lokk. Rist meget godt til det skummer, og hell over suppen.

Kilde: Tine kjøkken