Fransk hønsesuppe fra 1700-tallet

Fransk hønsesuppe.

Foto: www.egg.no/ Alf Børjesson

Fransk hønsesuppe fra 1700-tallet

Dette er en mettende og god hønsesuppe som er enkel å lage. Denne gamle oppskriften har vi fått fra etnolog Astrid Riddervold.

Slik gjør du

Del høna i to og legg den flatt i kokekaret med skinnsiden opp. Hell på så mye vann at den så vidt er dekket. Tilsett grønnsaker og krydder. La alt småkoke i 2–2 1/2 time.

Rens kjøttet for skinn og bein. Skum fettet av kraften. Mal kjøtt, grønnsaker, kraft og brød i matprosessor.

Varm suppen og visp inn eggeplomme og fløte. Smak eventuelt til med mer salt. Server suppen rykende varm med brød.

Pynt suppen med blader av sitronmelisse.

Opprinnelig ble suppen passert gjennom en sikt, men i dag har vi moderne hjelpemidler som gjør jobben for oss.

Kilde: www.matprat.no