Fransk eplekake

Eplekaka serverer du med iskrem, vispa krem eller vaniljesaus.

Foto: Egil Torheim / NRK

Fransk eplekake

Alle har litt restar etter jula, og ofte blir epla liggande og nesten tørka inn i varmen. No har du sjansen til å bruke epla på ein nydeleg fransk vri på ei eplekake.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Lag først ei blanding av smør ogsukker som du rører porøs og kvit. Tilsett malte mandlar, 2 eggeplommer og safta frå ei halv sitron og dessutan rivent skall av den halve sitrona.

Eggekviten frå dei 2 egga piskar du stiv i ein eigen bolle og blandar den forsiktig inn i deigen av mandlar, smør, osv.

På førehand har du laga sukkerlake av 1 dl sukker og 4 dl vatn. I den kokar du 5-6 epler som er skrelte, tatt ut kjernehuset frå og delte i to.

Smør så ei langpanne, legg dei mørna epla opp ned og smør mandeldeigen over. Steik dette i 30 minuttar på 225 °C til toppen av kaka er delikat brun.

Ta ut eplekaka, skjær opp og server med iskrem, vispa krem eller vaniljesaus.

Garantert ei suksesskake!

Kilde: Fra Godt for ganen/NRK Hordaland