Slik gjør du
Sørg for at klippfisken er godt vannet ut. Det tar minst 24 timer. Spør i butikken eller hos fiskehandleren.
Kok fisken i usaltet vann i 5–6 minutter – til den faller av beina. Ta den opp, fjern skinn og bein og del den i stykker. Sett fisken til side.
Hakk løk og hvitløk, og skjær purren i tynne ringer. Stek dem forsiktig i olivenolje til de begynner å få farge.
Ta skinnet av tomatene, fjern frøene og skjær dem i terninger. Ha tomater, rød pepper og basilikum i gryta sammen med løken. La alt småkoke i noen minutter. Så har du i poteter i skiver, og hvitvin og fiskebuljong så nesten alt i gryta dekkes av væsken.
Kok til potetene er nesten møre. Ha i fisk og sorte oliven, og gi alt et oppkok. Smak til med salt og pepper.
Kjør ansjosen i en blender sammen med olivenolje og konjakk. Drypp sausen over maten før du serverer.