Forrett med gulrot og fritert kapers

Forrett som ligner på biff tartar. Men her er det ikke malt oksekjøtt men gulrot på tallerkenen.

Foto: Fra tv-serien Hygge i Strömsö / YLE

Forrett med gulrot og fritert kapers

Paul Svensson lager en forrett der oksekjøttet er byttet ut med gulrot. Ellers ligner alt biff tartar. Her er det kapers, eggeplomme, syltet løk, sprøstekt brød og sennep.

Slik gjør du

Gulrøttene kokes forsiktig i gulrotsaft, revet sitronskall, salt og pepper til de er myke ytterst og harde i midten.

Friter kapers i smør til smøret blir stille. Ta ut kapersen og stek revet brød med knust hvitløk i litt av kaperssmøret.

Skjær løken i skiver og kok inn med eddik i fem minutter. Smak til med salt, pepper og litt olivenolje.

Mal gulrøttene grovt, gjerne med en gammeldags kjøttkvern. Press gulrøttene i en form.

Smør ut et lag sennep på tallerkenene. Legg på gulrot fra formen, eggeplomme, løk, urter, salt og pepper. Ha på kapers og sprøstekt brød til slutt.

Kilde: Paul Svensson i tv-serien Hygge i Strömsö/YLE