Kronans kaka med safran

«Kronans kaka» er en formkake som Paul Svensson serverer med krem, bær og et melisdryss.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Formkake med safran

I røren til «Kronans kaka» er det poteter og safran. Kaken serveres med lettvispet krem og frosne bringebær.

Slik gjør du

Sett ovnen på 175 °C.

Rør smør, safran og sukker luftig. Tilsett eggplommene mens det røres. Passer potetene gjennom en sikt eller en potetpresse. Rør inn poteter og mandelmel.

Stivpisk eggehvitene og vend inn i røren. Ha røren i en smurt og melet brødform. Stek kaken i ovnen ca. 45-60 minutter.

Skjær kaken i skiver og server med frosne bringebær, vispet krem og et dryss av melis.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Strömsö

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE