NRK Meny
Focaccia

Et focacciabrød skal ha mye overflate, strøs med salt og pensles med olivenolje.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Focaccia

Et focacciabrød kan varieres i det uendelige med forskjellig fyll. Jim og Paul testet forskjellige kombinasjoner.

Slik gjør du

Løs opp gjæren i fingervarmt vann. Tilsett mel, sukker, salt og olivenolje. Elt deigen i 5 minutter. La den heve til dobbel størrelse i ca. 30 minutter.

Smør en form eller fat med olivenolje, legg i deigen og slå den ned. La deigen heve opp til kanten.

Trykk fyllet ned i deigen. Dryss over havsalt og stek i vanlig ovn på 210 °C i 20 - 30 minutter, til brødet har fått fin farge.

Tips

Å lage deigen, legge den i en form og la den heve i kjøleskapet til neste morgen er et godt alternativ. Ta den ut av kjøleskapet en time før den skal stekes, la den heve og stek den som vanlig.

Se også: Oppskriftene fra Strömsö

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE