Flyndrefileter med hvit saus

Fiskekraften som du trenger til sausen her får du oppskrift på nederst på siden.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 150 °C.

Legg fisken på en stekeovnsplate og legg en klatt smør og noen dråper olivenolje på hver filet. Tilsett salt og pepper. Settes i ovnen i ca 10-15 minutter, avhengig av tykkelsen.

Kok ned buljong, hvitvin, fløte og smør til halvparten. Smak til sausen med salt og pepper.

Legg fisken i en dyp tallerken med pressede poteter og kokte grønnsaker. Slå over sausen og server!

Tips

Hvordan du lager fiskekraft? Her er oppskriften:

Mange flatfisk er rødlistede ifølge WWFs anbefalinger. Mendu kan spise skrubbe med god samvittighet. De er ikke truet av overfiske, og fiskes med godkjente metoder

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat