Kanel-is

Her er iskremen tilsatt kanel. Det passer godt til tarte Tatin og andre epledesserter.

Foto: DR

Fløteis

Adam Price lager fløteis med kanel. Han har kjøpt en elektrisk ismaskin som rører og kjøler ismassen samtidig. Hvis du ikke har ismaskin kan du prøve uten.

Slik gjør du

Grunnoppskrift
Visp eggeplommene hvite og kremete med sukker. Hell melk og fløte i en kasserolle og kok det opp. Slå av platen og la stå ett minutt. Hell melkefløten over eggeplommene - mens du rører. Bland godt.

Hell alt tilbake i kjelen. Gi den en forsiktig oppvarming mot kokepunktet under omrøring. Du kan ikke forlate prosessen her. Når det første hint av koking viser seg på overflaten, tas gryten av varmen umiddelbart. Rør fortsatt i den. Hell blandingen tilbake i bollen du brukte først - kanskje gjennom en sil.

La stå og kjøle seg ned, hell den på en ismaskin og frys.

OBS: Dette er en grunnoppskrift på is laget som crème anglaise (at man emulgerer egg og melk/fløte over varmen). Den må ha en smak: Vanilje er den mest klassiske, men du kan bruke alle slags krydder: kardemomme, stjerneanis eller kanel - bare for å nevne noen. Her skal du la krydderet koke opp med melk og fløte og la det stå og trekke litt.

Kanelis
4-5 kanelstenger eller 2 ss malt kanel (det er mer smaksdybde i stengene). Kok opp melk og fløte med kanelstenger. La det stå og trekke.

Ta kanelstengene ut og fortsett prosessen som beskrevet ovenfor. Smak eventuelt til den ferdige ismassen med litt malt kanel hvis den ikke har nok smak (det må gjøres før blandingen helles på ismaskinen).

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR