NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Florlett hvit sjokolade

Før desserten skal serveres drysses den med hvit sjokolade, knuste kaffebønner og små friske blomster.

Foto: Fra TV-serien Det søte liv / DR

Florlett hvit sjokolade

Sjokoladeblandingen og ladyfingers-kjeks has i samme glass. Oppskriften får du fra Mette Blomsterberg i TV-serien Det søte liv.

Slik gjør du

Gelatinen legges i bløt i 1/2 l liter iskaldt vann i en halv time. Melken varmes opp til ca. 75 °C. Imens hakkes sjokoladen fint og has i en stor bolle. Halvparten av den 75 grader varme melken helles over sjokoladen. Rør godt. Tilsett resten av den varme melken, litt om gangen under omrøring. Vri vannet ut av gelatinen. Ha gelatinen i "sjokolademelken" med en gang så den smelter med.

Vaniljestangen deles på langs og vaniljefrøene skrapes ut med en liten kniv. Vaniljefrø og sukker knuses med en palettkniv å bordet slik at vaniljefrøene skilles fra hverandre.

Eggehvitene piskes stive med en håndmikser. Tilsett vaniljesukkeret når eggehvitene er stivpisket og pisk et par minutter til. 1/3 av vaniljemarengsen has i sjokoladeblandingen. Rør godt. Vaniljemarengs -sjokoladeblandingen has i bollen med resten av vaniljemarengsen.

Vend forsiktig til sjokoladeskummet er jevnt. Fordel straks skummet i de seks utvalgte glassene. De tre ladyfingers-kjeksene deles i to og dyppes raskt i avkjølt kaffe, og så stikkes de straks inn i skummet. Trykk dem ned i skummet slik at de ikke kan sees. Glassene settes rett i kjøleskap. Der skal de stå i minst 3 timer, men også gjerne til neste dag.

Før servering drysses glassene med revet hvit sjokolade, knuste kaffebønner og små friske blomster.

Tips

Les mer: Temperert sjokolade

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Det søte liv, DR