NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Florentiner

Florentinene bakes i små aluminiumsformer.

Foto: Fra TV-serien Danmarks beste kaker / DR

Florentiner

Florentiner er små kaker med syltet appelsinskall, cocktailbær og mandler som pyntes med pistasjnøtter.

Slik gjør du

Ha sukker, honning, fløte og smør i en gryte og kok under omrøring til en gyllen karamell. Ta gryten av varmen og tilsett appelsinskall, cocktailbær og mandelflak. Rør godt sammen.

Smør formene med litt olje og fordel røren i formene. Trykk deigen helt flat.

Stekes på 180 °C i 7 minutter. Dryss over grovhakkede pistasjnøtter og bak florentinerne i noen minutter, til overflaten er gyllen over alt. Avkjøles helt. Ta dem ut av formene.

Kakene oppbevares i lufttett beholder, med bakepapir mellom hver.

Tips

Se også: Oppskriftene til Danmarks beste kaker

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Danmarks beste kaker/DR