Flatbrødskjell med fenalår

Tynne stenger av eple og skiver av reddik topper flatbrødskjellene med potetsalat og fenalår.

Foto: Agnete Daae-Qvale Holmemo / NRK

Flatbrødskjell med fenalår

Spekemat med potetsalat og flatbrød. Lars Erik Vesterdal tuller litt med presentasjonen. Han har laget flatbrød som ligner tacoskjell. Det gjør at det tradisjonelle fenalåret med potetsalat ser litt mer moderne ut.

Slik gjør du

Flatbrødskjell

Bland mel, vann og bakepulver til en tykk deig. Kjevl deigen ut til en tynn leiv. Stikk ut sirkler, og legg dem over et lite kjevle, slik at de får formen som skjell. Tørk skjellene i ovnen på cirka 100 grader til de blir sprø.

Potetsalat

Kok potet i terninger. Bland potetene, mens de ennå er varme, sammen med rømme, sennep, finkuttet stangselleri og løk.

Servering

Fyll skjellene med potetsalat, ny skåret fenalår og finkuttet eple. Pynt med noen fine salatblader og reddiker, hvis du har det.

Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet Brønsj/NRK P1