NRK Meny
Flatbrød med haydari

Flatbrød fra grillen med grønnsakdipp.

Foto: DR

Flatbrød med haydari

Haydari er en dipp som Anne Hjernøe lager av cherrytomater, fetaost og krydderurter. Hun serverer den til flate brød som stekes på grillen.

Slik gjør du

Grillede flatbrød

Gjær og salt røres ut i vannet sammen med honningen. Når alt er oppløst tilsettes melet og du rører og elter til du har en elastisk deig. La deigen heve i en skål dekket med plastfolie i kjøleskapet natten over.

Neste dag formes og kjevles deigen til tynne flatbrød som kan grilles på hagegrillen eller stekes på en panne.

Haydari

Alle ingrediensene moses sammen til en glatt og smørbar masse som smaker godt sammen med nybakte flatbrød.

Haydari kan også tilsettes finhakket paprika, agurk, rødløk, vårløk, sumak eller hva man foretrekker av god smak.

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR