Flamberte vaktler med serranoskinke

Vaktler, serranoskinke og rosiner.

Foto: Fra TV-serien Spanske fristelser / DR

Flamberte vaktler med serranoskinke

Vaktler fylt med løk, hvitløk og serranoskinke, rosiner og persille. Herligheten flamberes og småkoker videre i gryten.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Varm en skvett olje i en gryte og brun vaktlene på alle kanter. Sett dem til avkjøling.

Hakk løk, hvitløk, skinke og persille og bland det sammen. Stek det godt med en god skvett olje på en panne med rosinene. Dryss på litt salt og pepper.

Fyll vaktlene med blandingen og ha dem over i gryten igjen, varm godt opp. Flambér vaktlene i en god skvett orujo, grappa, marc, konjakk eller lignende.

Når flammene har slukket helles det på en god skvett vann og vaktlene småkoker under lokk i 20-25 minutter. Spises med godt brød til.

Tips

Flere oppskrifter: Spanske fristelser

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Spanske fristelser/DR