NRK Meny

Flamberte pannekaker med appelsinsaus

Slik gjør du

Rør saltet inn i melet, og hell i melken mens du rører. Røren skal bli klumpfri. Ha i eggene.
La den svelle en halvtimes tid.
Stek pannekakene svakt gylne (de skal tilbake i pannen en gang til ved flamberingen).

Riv skallet av en halv blodappelsin, og bland det sammen med saften fra de tre blodappelsinene.

Smør et tynt lag appelsinmarmelade på pannekakene, og brett dem to ganger så de tar mindre plass i pannen.

Til flamberingen

Stekepannen skal være veldig varm og det skal være rikelig med smør.
Legg pannekakene ferdigbrettet oppi panna - så mange du får plass til. Strø litt sukker over pannekakene, og snu dem et par ganger i fettet .
(NB: Siden det er sterk varme i panna, må du være rask, ellers brenner sukkeret seg!).

Hell litt konjakk over pannekakene, og tenn på.

Slukk brannen med appelsinsausen.

Legg pannekakene over på tallerkenen. Hell litt av sausen fra panna over, og servér.

Tips

Vaniljeis til pannekakene gjør susen.

Kilde: Arne Berthelsen