Laster innhold, vennligst vent..
Flambert ananas med pasjonsfrukt og yoghurtsorbet

Ananas med pasjonsfruktsaus, yoghurtsorbé og blader av sitronverbena.

Foto: SVT

Flambert ananas med pasjonsfrukt og yoghurtsorbé

Kombinasjonen varmt og kaldt er magisk. Opplevelsen får en dimensjon til når man legger til brennende chili og svalende yoghurt.

Slik gjør du

Flambert ananas og pasjonsfrukt

Stek hele ananasen i ovnen i 45 minutter på 200 grader. Avkjøl.

Skjær ananasen i båter. Smelt smøret i en stekepanne, og tilsett sukker og ananasbåter. La dem karamelliseres. Tilsett kjøttet fra pasjonsfruktene og finhakket chili.

Fjern pannen fra platen, hell i rom og tenn på. La alkoholen brenne opp.

OBS! Ha alkoholen ferdig oppmålt, ikke hell rett fra flasken. Pass på at det ikke er brannfarlige ting i nærheten, og bøy deg ikke over pannen.

Server ananasen og sausen med yoghurtsorbé og sitronverbena.

Yoghurtsorbé

Lag en sukkerlake (1350 g sukker per 1 liter vann) ved å varme opp vann og sukker. Avkjøl.

Bland 1 del sukkerlake med 2 deler yoghurt. Kjør massen i iskremmaskin.

Tips

Du kan lage sorbé med andre smaker ved å blande 1 del sukkerlake med 2 deler fruktpuré eller et annet meieriprodukt.

Kilde: Jimmy Brorsson i TV-serien «Sommermat i Falkenberg»/SVT