Fiskemarked
Foto: Colourbox

Fiskesuppe fra Bergen

Fiskesuppe fra Bergen. En bergenser med tilgang på masse god, fersk fisk ga kokk Inge Johnsen inspirasjon til denne suppen.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Del løken i båter, finhakk chili (uten frø) og ingefær, og fres dette gyllent i olivenolje sammen med hvitløken. Slå over hvitvin og kok opp.

Tilsett blåskjell, som kokes under lokk i 3 - 4 min. til de åpner seg. Løft ut skjellene og legg dem til side. La kraften koke videre mens du tilsetter grovkuttede grønnsaker og vann. La det koke noen få minutter.

Smak til med salt, pepper og østerssaus. Tilsett reker og fiskebiter helt til slutt, og la dette trekke i 8 - 10 min. Legg tilbake blåskjellene i gryten før du serverer.

Tips

Serveres med nystekt brød og sitronbåter, som kan presses over når man øser gryten i tallerkenen.

Kilde: Inge Johnsen, Norgesglasset