NRK Meny
Stigs fiskesuppe

Fiskesuppe laget med gulrøtter, poteter, vårløk, hvit og rød fisk.

Foto: Bente Haug

Fiskesuppe

Stig Haug lager fiskesuppe med hvit og rød fisk, hvitvin, crème fraîche og fiskekraft. Oppskriften er til ti personer, så har han til to middager for en familie på fem.

Slik gjør du

Fres smør og hakket løk i en gryte. Ha i hvitvin. La det koke i cirka fem minutter.

Skrell gulrøtter og poteter, og skjær dem i terninger. Ha grønnsakene i gryten. Hell over kraft, crème fraîche og matfløte. La dette putre litt. Spe med en jevning av maisennamel og vann til ønsket konsistens. Ha eventuelt i noe mer vann.

Skjær fisken i passe biter. La fisken putre litt i suppen. Ha i noen dråper tabasko og finhakket vårløk helt mot slutten av koketiden. Rett før servering has reker eller krepsehaler i suppen.

Fiskesuppen serveres med ferskt brød ved siden av.

Kilde: Familien Haug i TV-serien Forbrukerinspektørene, NRK1