NRK Meny

Fiskepinner med nudler, grønnsaker og ingefær

– Sei er en undervurdert fisk. Litt grå, men god. Og billig. Og hvem har sagt at kongen kommer til middag en tirsdags kveld? Denne middagen får en asiatisk touch med fiskepinner panert i kokos og grønnsakene får smak av ingefær, sier Sara Begner.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 175 °C.

Start med å forberede grønnsakene. Del løken i to og skjær den i ganske tynne båter. Strimle kålen og del brokkolien i buketter. Skjær gresskaret i biter, ca. 1 cm brede og ½ cm tykke. Riv ingefær og hakk hvitløk.

Skjær fiskefileten i 3 cm brede skiver, omtrent samme størrelse som fabrikklagde fiskepinner. Finn fram tre dype tallerkener og legg spelt i en, pisket egg i den andre og en blanding av kokos og griljermel i den tredje. Snu fiskebitene i mel, dypp dem i pisket egg og til slutt i kokosblandingen. Tilsett salt og pepper. Stekes over middels varme til de er har fått farge på begge sider. Fiskepinnene legges i en ildfast form og settes til side. Settes i ovnen mens du woker nudler og grønnsaker.

Stek grønnsakene, ingefær og hvitløk i olje. Rør hele tiden for å unngå å brenne hvitløk og ingefær. Slå på sesamolje, soyasaus og mangochutney. Kok nudlene for seg og deretter blandes de med grønnsakene.

Server woken med fiskepinnene som har stått i ovnen i 7 minutter.

Tips

Jeg har brukt gresskar, brokkoli, kål og løk i grønnsakswoken. Men det går bra med alle slags grønnsaker som har litt tyggemotstand. Hvis du ikke får tak i gresskar kan du bruke tynne skiver gulrot.

Kilde: Sara Begner i TV-serien Saras kjøkken/SVT