NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..

Fiskegryte med lysing og rotgrønnsaker

En varmende suppe laget av fersk fisk, sellerirot, pastinakk og poteter. Den varmer godt på en kjølig dag. Tareq Taylor lager kremet suppe i TV-serien Hygge i hagen.

Slik gjør du

Smør bunnen av en sauteuse (gryte med lave kanter) med smør. Skjær fisken i ca. 3 cm tykke skiver og legg skivene i smøret. Ha på salt og pepper. Hell på 50/50 vin og vann til det nesten dekker fisken. Klipp til matpapir sånn at det passer i gryten og legg det over fisken. Kok fisken forsiktig under lokk i ca. 5 minutter eller til den er nesten ferdig. Fisken skal ikke være gjennomkokt. Ta gryten av varmen og la fisken stå og trekke i 5-10 minutter eller til den er ferdig kokt i midten.

Skrell grønnsakene og skjær dem i grove biter. Kok dem i kraften fra fiskekokingen. Smak til med sitronsaft og eventuelt mer salt og pepper.

Hakk dillen og strø over fisken. Legg fiskebiter, grønnsaker og kraft i en dyp tallerken og ha på mer dill. Serveres gjerne med en frisk salat og godt brød.

Tips

Lysing fanget med trål er rødlistet. Se etter miljømerket lysing. Mer informasjon på WWFs fiskeliste. Lysing heter kummel på svensk.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT