Fiskegryte fra Strömsö

Øl er med på å sette smak på fiskeretten fra Strömsö.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Fiskegryte fra Strömsö

Hvis du bruker hel fisk og koker det som ikke er fiskekjøtt, får du en nydelig kraft til denne fiskegryta.

Slik gjør du

Rens fisken og skjær kjøttet i store terninger. Skjær halvparten av gulrøttene, fennikelen og purren i små terninger. Stek grønnsakene i smør uten at de tar farge. Ha fiskebein og -hoder, øl, laurbærblad og knuste dillfrø i gryta, og kok det i 20 minutter.

La blandinga trekke i en times tid før du smaker til med salt og siler av krafta.

Stek blåskjell i smør i ei ny gryte. Hell fiskebuljongen over, og tilsett fløte og fisketerninger. Ha i resten av grønnsakene, forkokt lett i salta vann. Ha i dill og krabbekjøtt før servering.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE