Laster innhold, vennligst vent..
Fiskegrateng
Foto: Fra TV-serien «Tinas mat» / SVT

Fiskegrateng med savoykål

Istedet for å kjøpe fiskegrateng ferdig kan man lage den selv, mener Tina.

Slik gjør du

Potetmos
Skrell og kok potetene. Hell i melk, egg og smør og visp med en mikser. Tilsett salt, pepper, muskat og revet hvitløk etter smak.

Stuing
Skjær savoykålet i strimler og skrell gulrøttene og skjær dem i terninger. Skjær purren i strimler. Fres kål, gulrøtter og purre i litt olje i en kasserolle. Hell i fløte og melk og kok til kålen og gulrøttene er myke. Bland deretter i 1 dl av osten. La blandingen koke ned til konsistensen er kremet. Krydre med salt og pepper.

Fiskegrateng
Legg fisken i bunnen av en ildfast form. Ha på salt og pepper. Rør dill inn i stuingen og hell den over fisken. Fordel potetmosen og resten av osten på toppen. Stek gratengen i ovnen i ca 25-30 minutter.

Kilde: Tina Nordström i «Tinas mat»