NRK Meny
Heimelaga fiskegrateng
Foto: Egil Torheim / NRK

Fiskegrateng

Fiskegrateng kan lages av rå eller kokt fisk. Rester av kokt fisk er fint å lage fiskegrateng av. All fisk kan brukes til grateng, mest vanlig er ulike typer av hvit fisk.

Slik gjør du

Rens fisken fri for skinn og ben.

Lag en tykk saus av smør/margarin, hvetemel og melk. Bruk ev. kokekraft dersom du har kokt fisken. Skal du ha rå fisk i sausen, må sausen være ekstra tykk.
Avkjøl sausen litt.

Pisk sammen eggene og rør dem ned i sausen, smak til med salt og muskatblomme. Muskatblomme er det vanligste krydder i fiskegrateng, du kan godt prøve for eksempel ulike urtekrydder.

Bland fisken ned i sausen og hell røren i smurt form og dryss litt malt brød/griljermel på toppen.
Stek gratengen 40-50 minutter ved 200 ºC på nederste rille.

Server straks, for den faller lett sammen.