Laster innhold, vennligst vent..
Fiskecurry med kanel og kokos

Stevie Parle lager kokosmelk av kokosnøtter til sin fiskecurry. Det går an å bruke kokosmelk på boks, bare vann den ut med like mengder vann.

Foto: Fra TV-serien Ei verd av krydder (Spice Trip) / Channel 4

Fiskecurry med kanel og kokos

En klassisk fiskecurry fra Kerala med nydelige smaker fra India. Oppskrift fra TV-serien «Ei verd av krydder».

Slik gjør du

Legg kokosen i en gryte eller metallbolle og hell over kokende vann. La det stå og trekke mens du forbereder resten av ingrediensene.

Skjær løk og chili i tynne skiver. Grovhakk hvitløken. Skrell ingefæren og finhakk den. Del squashen i 2 - 2,5 cm tykke skiver. Skjær tomatene i grove biter.

Varm en god klunk olje i en stor stekepanne over høy varme. Tilsett karribladene. Når de har stekt litt tilsettes løk, hvitløk, chili og ingefær. Skru ned varmen og la det koke i ti minutter til løken har blitt bløt og søt.

Tilsett krydderne og fortsett å koke i fem minutter til. Tilsett eddik, la det koke inn i et minutt. Skru varmen helt ned.

Legg et rent kjøkkenhåndkle i en stor bolle og hell en del av kokosen og vannet i. Ta tak i hjørnene på håndkleet og press ut så mye væske som du klarer. Tilsett resten av kokosen og vannet og press ut væsken. Kast kokosen etter at du har presset den tørr.

Tilsett kokosmelken og squashen i pannen med løkmiksen og kok opp. Kjenn etter om det er nok salt, og tilsett litt mer hvis det trengs. Skru ned varmen til middels varme og la det stå og boble i ti minutter.

Kok opp en gang til, tilsett fisk og tomater. Skru ned varmen og la det småkoke i 5-10 minutter, til fisken er kokt.

Serveres med dampet ris og chapatti.

Kilde: Stevie Parle i TV-serien Ei verd av krydder (Spice Trip)/Channel 4