Fiskeburger med avokadokrem og søtpotetchips

Sei og laks gir sunn og saftig burger.

Foto: Juliet Landrø / NRK

Fiskeburger med avokadokrem og søtpotetchips

Å lage egne fiskeburgere er verken vanskelig eller veldig tidkrevende, men både sunt og smakfullt!

Slik gjør du

Kutt opp seifileten i terninger og kjør den i kjøkkenmaskin med salt. Etter et halvt minutt tilsetter du et egg og sper med melken. Da får du en kompakt farse. Kutt laksen i terninger og bland dette godt sammen med farsen med sei. Smak til med litt pepper, revet sitronskall og dill. Del blandingen opp i fire like store burgere og vend de i brødkrumme. Stek på middels varme i matolje til de er gylne på begge sider.

Kjør opp avokado sammen med limesaft og hvitløk. Smak til med salt.

Kutt agurk i tynne skiver, dryss på litt sukker og sitronsaft og la det ligge slik i fem minutter før du anretter burgerne.

Skrell søtpotetene og kutt dem i tynne skiver med en ostehøvel. Friter dem i olje på 180 grader og dryss over litt salt. Hvis de ikke blir sprø kan du tørke dem i ovnen på ca. 120 grader.

Når alt er ferdig legger du brød, avokadokrem et par skiver tomat, agurken og burgeren oppå hverandre slik at det ser deilig ut. Server med sprø søtpotetchips ved siden av.

Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet «Brønsj», NRK P1