Fiskeburger med peanøttmajones

Bruk fisken du får tak i når du lager fiskeburger i hjemmelaget hamburgerbrød.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Fiskeburger

Det blir burger med litt sting når man blander asiatiske krydder og utsøkt fersk fisk. Her bruker man den fisken man har. Kanskje har du fisket den selv?

Slik gjør du

Fiskeburger

Varm løken i en kasserolle til den «svetter». Grovmal fisken i en kjøttkvern sammen med løken, chili og ingefær. Kjøl ned farsen og sett fløten litt i fryseren.

Bruk en tresleiv og bland kald farse med iskald fløte, revet limeskall og finhakket koriander. Når fløten er iskald, binder den farsen bedre, og burgeren holder formen.

Smak til med salt.

Form burgere og stek dem i olje og smør på lav varme til de får en fin farge. Stek dem deretter i stekeovnen på 120 grader til burgerne hever seg litt, cirka 7–8 minutter, eller ved innertemperatur på cirka 70 grader.

Server burgerne i hjemmebakt hamburgerbrød med agurk, salat og peanøttmajones.

Hamburgerbrød

Bland sammen ingrediensene i en kjøkkenmaskin. La deigen heve i bollen i en time.

Del deigen i ti emner og bak ut til runde hamburgerbrød. La dem heve på en stekeplate i en halv time.

Pensle med egg og strø med sesamfrø.

Stek på 200 grader i 10–15 minutter.

Peanøttmajones med lime

Bland sammen eggeplomme, limejuice og litt salt. Pisk inn peanøttoljen. Smak til med litt sesamolje og avslutt med grovhakkede peanøtter.

Tips

fiskeburgere

Kos deg med nystekte fiskeburgere. De du ikke får spist opp, kan du putte i fryseren.

Foto: Carina Ahlskog / YLE
Hamburgerbrød

Lag dobbel porsjon av hamburgerbrødene og frys resten. Alltid kjekt å ha på lur.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Kilde: Paul Svensson i TV-programmet «Hygge i Strömsö»