NRK Meny

Fiskeboller

Her er en grunnoppskrift på fiskefarse om du vil lage dine egne fiskeboller. Lek deg gjerne med å tilsette smaker du selv ønsker.

Slik gjør du

Mal fisken til farse. Ha i alt det tørre og rør inn egget. Spe med melk til passe konsistens. Prøvekok en bolle og sjekk at den henger sammen. Ikke for fast og ikke for løs. Henger den ikke sammen, tilsett et egg ekstra og litt potetmel. For fast, tilsett litt mer melk.

PS: Grunnen til at du skal følge med litt i speingen, er at fisken kan variere i bindeevne.

Smak
Muskat, karri, gressløk, løk, persille eller annet som gjør at dine fiskeboller får et særpreg.

Koking
Ha en bolle med kaldt vann. Der dypper du en spiseskje og ene hånden.
Form bollene i ønsket størrelse og legg de i vann som trekker på ca. 90 grader, 5-10 minutter avhengig av størrelsen.

Ha gjerne litt eddik, laurbærblad og hvit pepper i vannet når du trekker bollene.

Tips

Dersom du velger å kjøpe ferdige fiskeboller, sjekk hvor mye fisk det er i bollene! Ta deg råd til å kjøpe fiskeboller med fisk!

Se også:

Se også:

Se også: Alle oppskriftene fra Inge Johnsen

Kilde: Inge Johnsen