NRK Meny

Fisk på potetseng

Fersk eller frossen fisk? Begge deler kan brukes i denne retten. Men bruker du frossen fisk kan det være en idé å ikke tilberede den direkte fra fryseren. La da heller fisken ligge i kjøleskapet fra morgenen av. Ved behov for rask tining, bør fisk ikke ligge i varmt vann, men legges i kaldt vann for at fiskekjøttet skal bevares best mulig.

Slik gjør du

Potetene med skall skjæres i tynne skiver og ristes lett i olje.

Fiskebiter, eller evt. hele fileten, dampes på rist i kjele. Salt og pepper drysses over.

Mos tomater, løk og fiskekraft i en kjøkkenmaskin eller bruk stavmixer. Varmes opp.

Skjær grønnsakene i fine staver og rist dem i olje.

Tilsett tomatbåter og smak til med salt og pepper.

Potetskivene, grønnsakene og fisken legges på et serveringsfat.

Server tomatsaus ved siden av.