Laster innhold, vennligst vent..

Ti inspirerende fiskeoppskrifter til grillen

Fisk på grillen kan se rålekkert ut og smake himmelsk, men det kan være lett å miste motet når du selv skal grille den. Her er ti oppskrifter til inspirasjon.

Grillet laks

Laksen kan også serveres som «pulled laks» med en frisk coleslaw i burgerbrød, gjerne brioche, toppet med litt barbecuesaus.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Lakseburger

Dette er en lur måte å få fisk i barna. Legg til det du måtte ønske av tilbehør. Lise Finckenhagen serverer den med salat, rødkål, sursøte grønnsaker, koriander, mynte og chilidressing.

Makrell på grillen

Lise Finckenhagen griller makrell og serverer den med grillet sommerkål, kefirdressing og gressløksmør med ingefær.

Festmiddag med kveite

Det er lett å få vann i munnen av denne retten. Lise Finckenhagen serverer kveite med blomkålpuré serveres med en soyasaus som du kan bruke i mange sammenhenger.

Gravlaks på grillen

Sushikokken Jonathan Romano viser deg hvordan du lager din egen gravet laks og griller den. Med sesongens råvarer av asparges og tomater blir dette en frisk og spennende rett.

Cha ca

Cha ca kalles denne retten på vietnamesisk som består av grillet fisk, gurkemeie, galangal, hvitløk, chili og en blanding av dill og vårløk. Torsk eller laks kan gjerne brukes i cha ca.

Makrell med smak av sommer

Makrell og rabarbra smaker sommer. Lise Finckenhagen sylter rabarbra og serverer den til middagen. Makrellen blir røykt i grillen.

Grillet tørrfisk

Mona Halvorsen pakker utvannet tørrfisk i folie og gir den godt med salt, urter og eggesmør. Fisken serverer hun med potetsalat.

Hele fisken på grillen

Kombinasjonen av røyking og grilling er en metode som passer perfekt til feit fisk som makrell. Den tåler også kraftig tilbehør som bacon, forteller Andreas Viestad.

Grillet laks

Øyvind Hjelle gir deg oppskriften på salat med syltede rød- og gulbeter, kokt asparges, grilla laks, mozzarella og solsikkekjerner.

Laks med spennende krydder

Lise Finckenhagen krydrer laksen med en blanding av korianderfrø, spisskummen, fennikelfrø og sterk chilisaus før den legges på grillen.