Lakseburger
Dette er en lur måte å få fisk i barna. Legg til det du måtte ønske av tilbehør. Lise Finckenhagen serverer den med salat, rødkål, sursøte grønnsaker, koriander, mynte og chilidressing.
Makrell på grillen
Lise Finckenhagen griller makrell og serverer den med grillet sommerkål, kefirdressing og gressløksmør med ingefær.
Festmiddag med kveite
Det er lett å få vann i munnen av denne retten. Lise Finckenhagen serverer kveite med blomkålpuré serveres med en soyasaus som du kan bruke i mange sammenhenger.
Gravlaks på grillen
Sushikokken Jonathan Romano viser deg hvordan du lager din egen gravet laks og griller den. Med sesongens råvarer av asparges og tomater blir dette en frisk og spennende rett.
Cha ca
Cha ca kalles denne retten på vietnamesisk som består av grillet fisk, gurkemeie, galangal, hvitløk, chili og en blanding av dill og vårløk. Torsk eller laks kan gjerne brukes i cha ca.
Makrell med smak av sommer
Makrell og rabarbra smaker sommer. Lise Finckenhagen sylter rabarbra og serverer den til middagen. Makrellen blir røykt i grillen.
Grillet tørrfisk
Mona Halvorsen pakker utvannet tørrfisk i folie og gir den godt med salt, urter og eggesmør. Fisken serverer hun med potetsalat.
Hele fisken på grillen
Kombinasjonen av røyking og grilling er en metode som passer perfekt til feit fisk som makrell. Den tåler også kraftig tilbehør som bacon, forteller Andreas Viestad.
Grillet laks
Øyvind Hjelle gir deg oppskriften på salat med syltede rød- og gulbeter, kokt asparges, grilla laks, mozzarella og solsikkekjerner.
Laks med spennende krydder
Lise Finckenhagen krydrer laksen med en blanding av korianderfrø, spisskummen, fennikelfrø og sterk chilisaus før den legges på grillen.