NRK Meny
Fisk i pakke med sitronrisotto

Lomre i papilotte med sitronrisotto.

Foto: DR

Fisk i pakke med sitronrisotto

Adam og James Price har lagt seg på den slanke linje. Men de klarer ikke helt å holde seg der. Hvis du ikke vil skeie ut, hopper du over sitronrisottoen og konsentrerer deg om fiskefilet og grønnsaker. Å pakke inn fisken som det gjøres her kalles en papilotte.

Slik gjør du

1 ss fennikelfrø og ½ ss svarte pepperkorn knuses i morter.

Skjær opp purre og fennikel, grovhakk tomater og oliven og stek alt i en panne med litt olivenolje til grønnsakene har falt litt sammen.

Et stykke bakepapir til hver porsjon legges ut på kjøkkenbordet. Legg på et par spiseskjeer av grønnsakblandingen med litt fersk hakket estragon. Fiskefileten skal først saltes og krydres med fennikelpepper før den legges på toppen av grønnsakene.

Hell over litt hvitvin og lukk pakken godt igjen, så ikke damp slipper ut.

Stekes ved 200 °C i 10 minutter. og serveres med sitronrisotto. Hvis du utsetter slankingen til neste mandag ...

Sitronrisotto
Begynn med å varme buljongen. Den kan gjerne stå og småkoke ved siden av risottogryten.

Hakk løken ganske fint. Smelt 60 g smør i en kjele med tykk bunn. Stek løken i smøret til det begynner å bli blankt. Tilsett risen og rør den sammen med løk og smør et par minutter.

Hell i hvitvin og la den koke nesten bort. Så begynner du å spe med buljongen, litt om gangen. Buljongen skal koke nesten helt inn før du har på mer.

Rør hele tiden. Etter ca. 17–18 minutter er risen kokt. Smak på risen. Det kan godt være litt å sette tennene i.

Ta kjelen av varmen og tilsett revet parmesan og den siste klatten med smør. Smak til med sitronskall, sitronsaft, salt og nykvernet pepper. Ha på lokk og la risottoen sette seg et lite minutt. Serveres med en gang.

Tips

Flere oppskrifter fra samme program:

| | |

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 2

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR