Laster innhold, vennligst vent..

Fish and chips

Tradisjonelt serveres fish & chips i et kremmerhus av avispapir med salt og litt malteddik over.

Slik gjør du

La torskefiletene trekke med litt salt i en halv times tid. Rør melet godt sammen med øl og eggeplommer. Pisk eggehvitene stive med salt og vend dem inn i deigen.

Varm oljen til 180 grader i en frityrgryte eller panne med høye kanter. Dypp fiskebitene i røren, la dem dryppe av litt og så has de forsiktig i frityren, som helst skal dekke dem.

Fritér fisken til den er gyllenbrun og sprø. La fettet dryppe av fisken på absorberende papir. Det tar ikke mer enn et par minutter å fritere fisk, så det er en god idé å ha pommes frites klar først. De kan holdes varme i ovnen mens fisken friteres.

Pommes frites
Et passende antall bakepoteter skrelles og kuttes staver. Potetene vannes ut i kaldt vann som skiftes et par ganger i ca. en time.

Potetene tørkes grundig og kokes i frityr, som holder rundt 140-150 grader til de begynner å bli møre, men ikke tar farge, ca. 5-6 minutter. Det er viktig ikke å overbelaste frityrkokeren, gjør det i flere omganger

Når de er ferdige legges de på en langpanne eller lignende. Like før de skal spises has de i rykende varm frityr, (190 grader) så de blir gylne og sprø. Dette gjøres også i flere omganger. La dem dryppe av på et absorberende papir. Pommes frittesene kan holdes varme i ovnen med døren på gløtt. Vent med å salte til like før de skal serveres.

Tips

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 3

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR