NRK Meny
Gjørs rullet i potet med rotfrukttagliatelle og kapersmajones

Fisken er rullet inn i tynne potetbånd og stekt i klaret smør. Rotfruktene er laget til en rull på en stor gaffel. Fisk og grønnsaker serveres med majones med kapers.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Fish & chips med en vri

Det sies at maten ikke blir bedre av at den er vanskelig å lage. Men av og til er det morsomt å tilføre litt teknikk, utstyr og oppfinnsomhet. Jeg vil vise hvordan man tenker ut nye retter på en fin restaurant. Eksempelet her er fish and chips.

Slik gjør du

Skjær gjørsen i avlange biter og legg den i halvparten av saltlaken. La den ligge i 20 minutter. Ta den ut og skyll godt.

Fest en skrelt potet i epleskrelleren og lag lange spagettiliknende strimler av potet. Legg strimlene i den andre halvparten av saltlaken og la dem ligge i 5 minutter. Ta dem ut og tørk av.

Pensle fisken med eggeplomme og rull den inn i potetstrimler. Stek fisk- og potetrullen i olje og smør.

Kapersmajones
Visp eggeplomme, sennep, revet sitron og revet hvitløk. Hell på rapsolje litt etter litt mens du visper hele tiden. Bland inn hakket kapers. Smak til med salt og pepper.

Rotfrukttagliatelle

Bruk epleskrelleren til å lage strimler av gulrøtter og rettich. Smak til med olivenolje, eddik, salt og pepper. Rull strimlene opp med et passende verktøy, f. eks en stor gaffel, så det blir en rull av grønnsakene.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Strömsö

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE