Hopp til innhold
Omeletter

Omelett kan blant annet fylles med grønne asparges, bare fantasien setter grenser. Stek for eksempel en rest av kokte poteter skåret i små terninger i pannen før eggemassen helles over.

Foto: Maria Warnke Nørregaard / DR

Fire omeletter

Omelett er noe av det første brødrene Price lærte seg som unge kjøkkenskrivere. Her får du oppskriften med fire typer tilbehør.

Slik gjør du

Varm olje i en panne med slippbelegg til den er rykende varm. I mellomtiden piskes eggene grundig sammen med en klype salt og litt nykvernet pepper.

Røren has i pannen, mens det piskes grundig rundt med en gaffel. Etter et halvt minutt has fyllet på. Omeletten stekes ferdig og has over på en tallerken samtidig som man bretter den ene halvdelen over den andre.

Det er viktig at omeletten ikke blir for mye stekt, men beholder en fuktig overflate.

Fyll med pinjekjerner og geitost

Sett pannen på komfyren ved middels varme. Ha i pinjekjernene. Ikke fett – de er fete nok i seg selv. De begynner å ta farge etter kort tid. Pass på dem og rist pannen. De skal ikke bli svarte, bare brune ...

Hell pinjekjernene i en bolle. Ha olje i pannen og lag omelett. Når eggene har blitt pisket gjennom på pannen og har begynte å stivne has osten på. Osten skal skjæres i tynne skiver så de har tid til å smelte i pannen. Skru muligens litt ned varmen slik at osten får akkurat tid til å smelte uten at omeletten blir for mye stekt. Dryss pinjekjernene over og server.

Med grønn asparges

Hvis aspargesene er helt nye og friske, trenger du ikke å forvelle dem først. Er det den vanlige supermarkedskvaliteten, skal de bare ha et par minutter i saltet vann. Del dem i 3–4 biter før de has i vannet. Ta dem opp og sett dem til side. Lag omeletten. Etter et halvt minutt har du på aspargesene.

Med urter

Fersk persille, gressløk, kjørvel, estragon, basilikum, etc. hakkes fint og has i eggeblandingen før den has i pannen.

Med peperonata

Rens paprikaene og kutt dem grovt. Skrell løk og hvitløk og hakk dem begge. Varm olje i en stekepanne og hai løk og hvitløk, og fres til løken er gjennomsiktig.

Ha paprikaen i pannen sammen med urtene og la det steke ved middels varme til paprikaen begynner å falle sammen. Ha i flådde tomater og eventuelt litt vann og la peperonataen koke til alt er mørt, ca. 20 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper og litt sukker.

I tillegg til fyll i omeletter er peperonata utmerket som tilbehør til mange retter.

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR