NRK Meny

Filodeigknytter med feta, parmesan og fiken

De små, ostefylte knyttene av filodeig kan godt bli med i piknikkurven i stedet for brødskiver, mener Sara Begner.

Slik gjør du

Filodeigknytter med feta

Sett ovnen på 225 grader.

Spre filodeigark på ei fjøl. Skjær hvert ark i fire remser. Legg en bit fetaost og et par blader basilikum på hver remse, og kvern litt pepper over.

Lag små pakker av remsene (følg anvisning på deigpakka). Pensle hvert knytte med olivenolje, og legg knyttene på et stekebrett med bakepapir. Steikes i ovnen i fem minutter.

Filodeigknytter med parmesan og fiken

Sett ovnen på 225 grader.

Spre filodeigark på ei fjøl. Skjær hvert ark i fire remser. Hakkfiken og nøtter. Riv osten grovt. Legg ost, fiken og nøtter på hver remse.

Pensle hvert knytte med olivenolje, og legg knyttene på et stekebrett med bakepapir. Steikes i ovnen i fem minutter.

Tips

Når de er ferdig stekt, bør du legge knyttene i et kjøkkenhåndkle. Hvis de oppbevares i boks med lokk, blir de myke.

Kilde: Sara Begner i TV-serien Saras kjøkken/SVT