Tre sorter nøtter

Tre sorter nøtter til filmkveld hjemme i sofaen .

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Filmkveldsnacks

Alt blir bedre når man gjør det selv helt fra bunnen. Lager du din egen nøtteblanding, vet du nøyaktig hva den inneholder, og det finnes ikke spor av tilsetningsstoffer. Her er tre godbiter til en koselig TV-kveld i sofaen.

Slik gjør du

Røykte mandler med BBQ-smak

Bland krydderne i en blender.

Vend mandlene i lett sammenvispet eggehvite og legg dem på et stekebrett. Strø kryddermiksen over og bland godt.

Rist mandlene i stekeovnen på 175 grader til de er gylne, cirka 15 minutter. Skru av ovnen.

Varm opp spon i en stekepanne. Tenn på sponene med en gassbrenner og slukk deretter med et lokk slik at det utvikles røyk.

Plasser pannen i stekeovnen og ta av lokket. Lukk ovnsdøren og la mandlene stå i røyken i minst 10 minutter

Soyastekte cashewnøtter

Legg nøttene i en langpanne. Rist dem i ovnen på 175 grader til de er gylne, cirka 15 minutter.

Drypp over soya og rist på langpannen slik at nøttene blir dekket. La nøttene være i ovnen og rist på dem med jevne mellomrom til nøttene har sugd til seg soyaen.

Sukkerstekte hasselnøtter og solsikkekjerner

Kok opp sukker og vann.

Legg i nøttene og kjernene og la det syde til det blir en jevn konsistens.

Varm opp frityrolje til 180 grader.

Ha nøttene og frøene i frityren direkte fra sukkerlaken. De er ferdig friterte når oljen slutter å bruse.

Legg dem over på et bakepapir. Dryss på salt og finhakket rosmarin.

Tips

BBQ-nøtter

BBQ-nøtter med en fin røyksmak.

Foto: Carina Ahlskog / YLE
Cashewnøtter i soya

Cashewnøtter som har fått trekke i soyasaus.

Foto: Carina Ahlskog / YLE
Sukkerstekte hasselnøtter

Søte, frityrstekte hasselnøtt- og gresskarkjerner.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Kilde: Paul Svensson i TV-programmet «Hygge i Strömsö»