NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Figaroen fra Fejø

Ripsen som brukes til pynt på figaroen er blandet med sukker, og så er bærene lagt hver for seg på kjøkkenpapir for å tørke.

Foto: Fra TV-serien Danmarks beste kaker / DR

Figaroen fra Fejø

Mette Blomsterberg besøker den lille øya Fejø i Danmark. Hun får servert en kake som består av fire lag med syltetøy mellom hvert lag. Bunnene består av like deler mel, smør, sukker og mandler. På toppen er det et godt med pisket krem.

Slik gjør du

Fire bunner

Mel, bakepulver og finhakkede mandler blandes i en skål. Smuldre smøret i melet og kna til deigen samler seg. Del deigen i fire og press hver klump ut til kakeformenes sider. Bak bunnene ved 180 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl bunnene helt og ta dem ut av formene.

Eple- og ripsmarmelade

Skjær opp vaniljestangen på langs. Skrap frøene ut med en liten kniv. Frøene blandes med litt sukker på bordet med kniven sånn at frøene fordeler seg.

Eplene skrelles, skjæres i fire og kjernehuset fjernes. Alle ingrediensene pluss den tomme vaniljestangen kokes på svak varme til eplene er møre. Kjøres så lett med en stavmikser så man får en jevn konsistens. Marmeladen settes kaldt et par timer.

Rips i sukker

Rips og sukker blandes i en skål, og settes på kjøkkenbordet et par timer til saften trekker ut i sukkeret. La dem tørke litt på et stykke kjøkkenpapir. Brukes samme dag!

Oppbygging

Legg de fire bunnene over hverandre med 1/3 av marmeladen mellom hver. Toppen skal være uten marmelade. Sørg for at marmeladen kommer helt ut til kanten.

Pisk fløten til krem og smør ca. 1 cm tykt lag over selve kaken. Resten av kremen has i en engangs sprøytepose med en mellomstor stjernetyll. Dekorer kakens side med kremen og pynt med ripsen med sukker.

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Danmarks beste kaker/DR